Uwielbiam krewetki, zjadłam je wszystkie 🙂 ta porcja powinna wystarczyć na dwie osoby :), ale tak mi smakowały że nie mogłam skończyć je jeść.  Były pyszne.

Jeśli zrobicie z tej porcji dla dwóch osób to musicie wiedzieć, że będą to małe porcje. Jest w tym daniu tylko 160 G krewetek.

krewetki w sosie

Krewetki umyć, osuszyć. następnie skropić sokiem z cytryny. Czosnek obrać i posiekać drobno, chilli umyć usunąć nasionka i pociąć drobno. Pomidorki umyć i przekroić na pół.

krewetki z chilli

Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekany czosnek i chilli smażyć chwilkę do momentu aż poczujesz intensywny zapach czosnku. Dodać pomidorki i smażyć chwilkę. Teraz już dodać krewetki smażyć co jakiś czas mieszając trochę dłużej niż minutę. Krewetki muszą zmienić kolor na różowy. Bardzo trudno jest określić jak długo smażyć to zależy od grubości krewetek. Teraz już dodać serek, smażyć i mieszać,aż serek się rozpuści. Doprawić solą do smaku.

Posypać natką pietruszki, wymieszać. Gotowe.

Podawać z chlebkiem czosnkowym. To  było rewelacyjne, mniam.