Jednogarnkowe danie, bardzo dobre i sycące. Polecam

kurczak

Mięso przyprawić wszystkimi przyprawami podanymi w opisie. Dokładnie wymieszać i okleić mięso, odstawić.

Kaszę wsypać do dużego garnuszka i zalać gorącym wywarem. Zostawić tak na 10 minut. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulkę na jasny złoty kolor. Dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę oraz pieczarki. Wszystko chwilkę smażyć.

Do naczynia żaroodpornego wrzucić kaszę i dodać wszystko z patelni. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdyby kasza była za sucha wlać trochę więcej wywaru. Trochę wywaru powinno być widać. Podczas pieczenia jeszcze się wygotuje. Na górze rozłożyć mięso.

Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C, naczynie przykryć i piec 30 minut. Następnie odkryć i piec do zarumienienia się mięsa. Tak około 15-20 minut. Można podlać jeszcze wodą gdyby kasz była zbyt sucha.

Podawać gorące, smacznego.