Jest to dość mała porcja, więc radzę zrobić podwójną. Bardzo nam smakowały. Thermomix – przepis na dole.
Jajko, mleko, cukier, anyż , szczyptę soli wymieszać za pomocą miksera. Masło rozpuścić i przestudzić. Mąkę i proszek do pieczenia i przestudzone masło dodać do masy i znowu wymieszać na gładką masę. Włożyć ciasto do rękawa cukierniczego.
Rozgrzać olej, następnie trochę zmniejszyć temperaturę. Do gorącego oleju wyciskać ciasto i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Smażą się bardzo szybko. Wyjąć za pomocą łyżki cedzakowej i rozłożyć na papierowych ręczniczkach.
Obsypać cukrem pudrem, smacznego
Prosto i smacznie.
Thermomix – jajko, szczyptę soli, mleko, cukier, anyż , nałożyć motylek czas 30 sek, obroty 3
– dodać mąkę, roztopione przestudzone masło, proszek do pieczenia, czas 2 minuty, naczynie zamknięte, interwał
– reszta jak wyżej
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.