Takie mięsko można podawać na imprezach lub na obiad z dodatkiem ryżu lub makaronu. Możecie zrobić też z karkówki, ale musi być chuda.
Łopatkę pokroić w plastry, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Cebulę pokroić w talarki, pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Smażyć tak długo, aż woda z grzybów wyparuje.
Na dno rozłożyć połowę plastry mięsa, na to rozłożyć cebulkę, następna warstwa mięsa i obsmażone pieczarki.
Do dużego kubka wsypać proszek gotowego sosu borowikowego i proszek zupy cebulowej. Wlać śmietanę i wywar warzywny. Dokładnie wymieszać. Wylać wszystko na mięso i wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej jednak na noc 🙂 Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 1 godzinę.
Podawać z ryżem lub makaronem i surówką. Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.