Bardzo szybkie danie, syn zadzwonił ze jadą na kolację więc szybko musiałam coś wyczarować.  Wystarczyła niecała godzinka i gotowe, bardzo dobre, ale ostre danie.

gulasz

Mięso umyć pokroić w podłużne cienkie paski, na patelni rozgrzać olej i obsmażyć lekko drobno pokrojoną cebulkę. Jak cebulka straci swój kolor surowizny dodać mięso, doprawić  solą, pieprzem, słodką papryką, Smażyć tak długo, aż mięso lekko się zarumieni wtedy dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć jeszcze chwilkę. Wlać wodę, dodać curry pastę, zioła prowansalskie i pokrojone drobno pomidorki, wymieszać. Gotować na małym ogniu pół godziny lub tak długo, aż mięso będzie miękkie.

gulasz

Wody dolać tyle żeby mięso było prawie przykryte, podczas gotowania gdyby woda się wygotowała, troszeczkę dolać wody. Jak już mięso jest miękkie dodać kluseczki i gotować 5 minut, wymieszać i wyłożyć do miseczki, gotowe do jedzenia.

mieso z curry

Dzieciom bardzo smakowało i ja też byłam zadowolona 🙂

danie z mięsem

Ja użyła kupnych kluseczek, ale jak macie ochotę to można zrobić samemu. Nie miałam tyle czasu, czasami trzeba użyć gotowego produktu i sobie pomóc 🙂