Przepyszny obiadek, polecam bardzo. 

łosoś

Zdjąć skórę z łososia. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na bok.

Przygotowanie zimniaków – ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Połowę ziemniaków rozłożyć na dnie. Cebulę obrać i pokroić w piórka, rozłożyć na ziemniakach. Obsypać solą, delikatnie. Teraz czas na pozostałe ziemniaki. Na ziemniakach położyć kilka kawałeczków masła. Obsypać tymiankiem. Bulion warzywny wlać do środka. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec pod przykryciem 40 minut. Zwiększamy temperaturę do 220 i pieczemy jeszcze 20 minut., ale już bez przykrycia. Ziemniaki muszą się przypiec i zarumienić.

Łososia położyć na upieczonych ziemniakach. Na górze łososia położyć kawałki masła i listki tymianku. Piec kolejne 10-15 minut w 200C .

Podawać z surówką. Smacznego.