Wspaniała ryba, dużo pięknego mięsa i mało ości.
Łososia umyć, usunąć skórę, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawić solą i pieprzem, odłożyć na bok. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, smażyć szpinak, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, serek topiony i kulkę mozzarelli. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Smażyć tak długo aż szpinak się usmaży i serki rozpuszczą, ciągle mieszając.
Rozwinąć ciasto francuskie, na środek położyć łososia.
Łososia przykryć sos serowym ze szpinakiem.
Zawinąć łososia, posmarować żółtkiem i piec w nagrzanym piekarniku do 180 C, 30 minut.
Ciasto z góry powinno się ładnie zarumienić
Smacznego
IWONA
24 stycznia, 2014 o 20:40
UWIELBIAM SZPINAK I CISTO FRANCUSKIE.JUŻ WIEM,ŻE TO POLUBIĘ.
kuchcik8
24 stycznia, 2014 o 21:56
Ja nigdy nie jadłam szpinaku,nauczyłam się go jeść tu w Anglii. Ostatnio jest bardzo popularny i dobrze . Ja uwielbiam szpinak. Pozdrawiam
Magda
30 stycznia, 2014 o 06:22
Przepyszne!