Dostałam ten przepis od mojej siostrzenicy, coraz częściej mnie zaskakuje, pozytywnie oczywiście. Taka dobra gospodyni, aż miło patrzeć . Bardzo proste i szybkie danie, wystarczy tylko kupić kilka produktów.

Szpinakowy sos

Na rozgrzanej patelni z mała ilością oleju smażyć posiekaną drobno cebulkę, aż cebulka zmięknie, dodać mięso mielone, pokrojone w plasterki pieczarki,doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą, oregano, suszona bazylia,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć tak długo aż mięsko się lekko zarumieni, co chwilkę mieszając.  Zdjąć mięso z patelni i wrzucić na nią szpinak, smażyć aż zmięknie i zrobi się papką wtedy dodać serki topione, gałkę muszkatołową, wymieszać. Dodać mięso i wymieszać. Podlać wodą, tyle żeby sos nabrał odpowiedniej konsystencji.  Można dodać śmietanę jeśli macie ochotę, ale nie jest konieczne. Doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem, sos musi być lekko lejący wtedy dodać porwaną kulkę mozzarelli. Danie jest pyszne, polewamy makaron sosem i gotowe. Smacznego

Dzięki Madziunia, buziaki dla Ciebie