Większość z nas lubi ciasta czekoladowe, są pyszne i szybko znikają.
Masa z jagód – jagody lekko zmiażdżyć dodać cukier. Do małego garnka wlać sok z cytryny i trochę wody, jagody . Chwilkę gotować, dodać kartoflankę i podgrzewać aż zgęstnieje, zostawić do przestygnięcia.
Wykonanie ciasta – do garnka wlać mleko włożyć masło. Powoli podgrzewać, aż do momentu jak masło się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia.
Jajka ubić z cukrem na puch, wlać przestudzone mleko, dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dobrze wymieszać.
Do przygotowanych foremek do muffinek wlać ciasto do 3/4 wysokości. Na każdą muffinkę nałożyć po łyżeczce masy jagodowej, potem znowu ciasto kakaowe.
Tak przygotowane muffinki włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 20 minut.
Po upieczeniu, pozostawić muffinki w foremkach około 10 minut, potem je wyciągnąć . Przygotować lukier i posmarować muffinki.
Lukier – kilka łyżek cukru pudru wymieszać z małą ilością wody. Dolać tyle wody, żeby powstał gęsty lukier.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.