Większość z nas lubi ciasta czekoladowe, są pyszne i szybko znikają.

Masa z jagód – jagody lekko zmiażdżyć dodać cukier. Do małego garnka wlać sok z cytryny i trochę wody, jagody . Chwilkę gotować, dodać kartoflankę i podgrzewać aż zgęstnieje, zostawić do przestygnięcia.

Wykonanie ciasta – do garnka wlać mleko włożyć masło. Powoli podgrzewać, aż do momentu jak masło się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia.

Jajka ubić z cukrem na puch, wlać przestudzone mleko, dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dobrze wymieszać.

Do przygotowanych foremek do muffinek wlać ciasto do 3/4 wysokości.  Na każdą muffinkę nałożyć po łyżeczce masy jagodowej, potem znowu ciasto kakaowe.

Tak przygotowane muffinki włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 20 minut.

Po upieczeniu, pozostawić muffinki w foremkach około 10 minut, potem je wyciągnąć . Przygotować lukier i posmarować muffinki.

Lukier – kilka łyżek cukru pudru wymieszać z małą ilością wody. Dolać tyle wody, żeby powstał gęsty lukier.