Te naleśniki są bardzo delikatne w smaku, możesz je zrobić z różnym nadzieniem. Pyszne są z serkiem mascarpone z dodatkiem wiórków kokosowych, możesz także je podać z dżemem lub zmiażdżonymi owocami.
Do naczynia miksującego wlać mleczko kokosowe z puszki, dodać jajka, mąkę i szczyptę soli. Zmiksować dokładnie na gładką masę, wszystkie składniki muszą być dokładnie połączone. Na rozgrzaną patelnię wlać ciasto i smażyć, aż ciasto się przesmaży i nabierze złotego koloru.
Wszystkie naleśniki usmażyć w ten sam sposób, usmażone naleśniki przykryć żeby nie wystygły. Każdy naleśnik wysmarować nadzieniem według uznania. Złożyć na pól i potem jeszcze raz na pół. Można polać słodką śmietaną lub posypać cukrem pudrem.
Nadzienie : serek mascarpone wymieszać, dodać cukier i wiórki kokosowe. Specjalnie nie piszę ile wiórek bo każdy może dodać jak lubi.
lena
25 listopada, 2014 o 21:15
Muszę spróbować tej wersji naleśników 🙂
kuchcik8
25 listopada, 2014 o 22:27
Polecam , są pyszne. Pozdrawiam
kasia
25 listopada, 2014 o 22:56
Wrzucam do kolekcji 'do wyprobowania’ 🙂
Kokos zawsze u nas dziala!
🙂
kuchcik8
25 listopada, 2014 o 22:57
Dziękuję, cieszę się, pozdrawiam