Te naleśniki są bardzo delikatne w smaku, możesz je zrobić z różnym nadzieniem. Pyszne są z serkiem mascarpone z dodatkiem wiórków kokosowych, możesz także je podać z dżemem lub zmiażdżonymi owocami.

Naleśniki kokosowe

Do naczynia miksującego wlać mleczko kokosowe z puszki, dodać jajka, mąkę i szczyptę soli. Zmiksować dokładnie na gładką masę, wszystkie składniki muszą być dokładnie połączone. Na rozgrzaną patelnię wlać ciasto i smażyć, aż ciasto się przesmaży i nabierze złotego koloru.

kokosowe naleśniki

Wszystkie naleśniki usmażyć w ten sam sposób, usmażone naleśniki przykryć żeby nie wystygły. Każdy naleśnik wysmarować nadzieniem według uznania. Złożyć na pól i potem jeszcze raz na pół. Można polać słodką śmietaną lub posypać cukrem pudrem.

naleśniki z mleczkiem kokosowym

Nadzienie : serek mascarpone wymieszać, dodać cukier i wiórki kokosowe.  Specjalnie nie piszę ile wiórek bo każdy może dodać jak lubi.