Bardzo dobry i szybki obiad. Wszystko razem warzywa, zioła i mięso. Polecam było pyszne.
Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i osuszyć.
Schab doprawić solą, pieprzem, oregano, ziołami prowansalskimi, chilli, papryką słodką i wędzoną. Wymieszać dokładnie.
Na patelni rozgrzać wrzucić mięso, smażyć tak długo aż mięso straci kolor surowizny. Następnie wrzucić czerwoną cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki. Smażyć kolejne 2 minuty, co chwilkę mieszając.
Wlać wodę, dodać fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki. Obsypać suszonym tymiankiem. Smażyć jeszcze 5 minut.
Dodać ugotowane ziemniaki, groszek strączkowy, kapustę.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220-240 C na 10 minut. Wyjąć patelnię i obsypać serem. Wstawić patelnię ponownie do piekarnika i piec tak długo aż ser się roztopi.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.