Dzisiaj omlet w wersji wytrawnej. Takie śniadanie doda nam energii na długi czas.

omlert

Przygotowanie nadzienia – łyżkę masła roztopić, wrzucić cebulkę pokrojoną we wiórki i smażyć aż zmięknie. Dodać bekon pokrojony w paseczki i smażyć aż stanie się chrupiący. Zdjąć z patelni i przykryć, żeby utrzymać ciepłe.

Jajka z solą ubić na puszystą masę, następnie wlać mleko i jeszcze trochę ubijać.

Na patelni roztopić masło i wylać masę jajeczną. Podczas smażenia podważać boki omletu, lekko przechylić patelnię. Płynna masa powinna spłynąć na patelnię.

Ja zawsze odwracam omlet, nie każdy tak robi , ale ja myślę że tak jest lepiej. Nie lubię jak jajko nie jest przesmażone.

Odwrócić omlet, natychmiast położyć farsz na połowę omletu i drugą częścią przykryć. Natychmiast zsunąć omlet na talerz.

Podawać gorący, smacznego.