To jest dzieło mojej mamuśki, zawsze wychodzą i bardzo szybko się je robi.To właśnie są firmowe pączusie mamci 🙂

Szybkie poczki twarogowe

Zawsze jak jakiś nie zapowiedziany gość wpada w mgnieniu oka pączusie są na stole .  Te pączki upiekła moja mama.  Rzuciłam hasło że mam ochotę na pączki, a moja mama zaraz zabrała się do pracy.  Takie są mamuśki. Jutro jest ważny dzień , dzień operacji, wszystko będzie dobrze. Dzięki mamuś za przepis.
Wykonanie – twaróg zmielić przez maszynkę, albo zagnieść widelcem potem lekko ubić duczkiem  do ciasta.  Nie powinno być grudek. Dodać wszystkie składniki, jajka lekko ubić, wszystko razem wymieszać.
Rozgrzać olej i za pomocą łyżeczki wrzucać małe pączki do gorącego oleju. Podczas smażenia temperaturę zmniejszyć i  smażyć na złoty kolor z dwóch stron.

Posmarować lukrem lub posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują ciepłe.

Pączki twarogowe

Bądź dzielna, jutro, i szybko do nas wracaj. Moją największą nauczycielką w gotowaniu była moja mama. Dzięki Ci za to. 😉

Zjedzone i goście zadowoleni.

twarogowe pączki