Pyszne jednogarnkowe danie

Nagrzać piekarnik do 200 C.  Mięso z indyka pokroić na średniej wielkości kawałki. Doprawić solą, pieprzem, kurkumą. Na rozgrzanej patelni położyć indyka i smażyć tak długo aż z dwóch stron będzie brązowy.  Zdjąć  indyka z patelni. Dodać cebulę  i smażyć ją  na złoty kolor. Jak już cebula jest brązowa dodać indyka do cebuli.

paella z indykiem i kurkumą

Wlać wywar z kurczaka, dodać ryż. Zagotować  i doprawić do smaku. Z tego przepisu paella nie jest ostra, więc jeżeli lubisz ostre musisz dodać chilli do smaku.

Dodać dwie łyżeczki przypraw gotowych do” paella” Przełożyć wszystko do żaroodpornego naczynia, przykryć i piecz w piekarniku 15 minut.

Po tym czasie wyciągnąć naczynie z piekarnika, dodać pomidory, paprykę, groszek. Włożyć do piekarnika ponownie i piec następne 10 minut.

paella

Podawać gorące, smacznego

kolorowa paella