Pyszne jednogarnkowe danie
Nagrzać piekarnik do 200 C. Mięso z indyka pokroić na średniej wielkości kawałki. Doprawić solą, pieprzem, kurkumą. Na rozgrzanej patelni położyć indyka i smażyć tak długo aż z dwóch stron będzie brązowy. Zdjąć indyka z patelni. Dodać cebulę i smażyć ją na złoty kolor. Jak już cebula jest brązowa dodać indyka do cebuli.
Wlać wywar z kurczaka, dodać ryż. Zagotować i doprawić do smaku. Z tego przepisu paella nie jest ostra, więc jeżeli lubisz ostre musisz dodać chilli do smaku.
Dodać dwie łyżeczki przypraw gotowych do” paella” Przełożyć wszystko do żaroodpornego naczynia, przykryć i piecz w piekarniku 15 minut.
Po tym czasie wyciągnąć naczynie z piekarnika, dodać pomidory, paprykę, groszek. Włożyć do piekarnika ponownie i piec następne 10 minut.
Podawać gorące, smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.