Bardzo dobre danie, podawać z podpieczonymi ziemniakami. Można również przygotować tak mięsko na imprezy. Polecam.

pałki kurze

Jeśli macie pałki z kością to trzeba je wyciąć. Naciąć  pałkę wzdłuż i za pomocą ostrego noża wyciąć kość. Zdjąć skórę, nie jest to konieczne, ale ja tak lubię.

pałki kurze

Do miski wlać jogurt dodać posiekany czosnek i natkę pietruszki. Wsypać kurkumę, curry. Papryki oczyścić z nasionek i błonek i pokroić w bardzo drobną kostkę, wrzucić do jogurtu. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie. Do jogurtu włożyć mięso, dokładnie obtoczyć je w jogurcie. Wstawić do lodówki na dwie godziny.

pałki kurze

Naczynie żaroodporne posmarować oliwą z oliwek. Wyjąć mięso z marynaty i położyć na dno naczynia. Marynatę rozłożyć na kawałkach mięsa. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i rozrzucić naokoło mięsa.Wlać wodę.

Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 40 minut. Pierwsze 25 minut piec przykrywając formę. Następnie odkryć i piec pozostały czas.

pałki kurze

Podawać gorące. Smacznego