Taki pasztet jest bardzo popularny w Anglii. Serwowany jest z chlebkiem lub chałką.
Zeszklić małe cebulki z czosnkiem i tymiankiem i majerankiem, gdy już będzie lekko brązowe dodać koniak .
Jak już koniak wyparuje zdjąć wszystko z patelni. Na tą samą patelnię włożyć wątróbkę, smażyć na małym gazie aż wątróbka będzie lekko brązowa. Jak już ostygnie , włożyć wszystko do malaksera dodać masło i zmiksować.
Włożyć do naczynia i wstawić do lodówki na 4 godziny. Po tym czasie , roztopić 50g masła i wylać lekko przestudzone na wierzch pasztetu.
Włożyć do lodówki na następną godzinę.
Przepis znalazłam w angielskiej książce z przepisami, chcę Wam pokazać również przepisy z kuchni angielskiej.
Polecam, życzę smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.