Pieczeń idealna na chlebek lub podana z sosami. Można podać ją również na obiad z pysznymi ziemniakami. Jest pyszna.
Wykonanie – do mięsa mielonego dodać wszystkie składniki i bułkę wyciśniętą, przyprawić solą i pieprzem.
Ugotować jajka na twardo, oskrobać, ostudzić.
Wszystko dobrze wymieszać. Uformować mały prostokąt , na środku położyć jajka gotowane.
Zawinąć mięso, tak żeby jajka były w środku. Owinąć całą pieczeń w plastry boczku.
Pieczenie – wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 C i piec 30-40 minut
Po upieczeniu zawinąć w folię aluminiową oraz w folię spożywczą , bardzo ciasno. Zostawić do całkowitego przestudzenia.
Po wystudzeniu, odwinąć i pokroić na kawałki. Super smakuje na chleb oraz z sosem czosnkowym, chrzanowym, ketchupem itp.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.