Pieczeń idealna na chlebek lub podana z sosami. Można podać ją również na obiad z pysznymi ziemniakami.  Jest pyszna.

Wykonanie – do mięsa mielonego dodać wszystkie składniki i bułkę wyciśniętą, przyprawić solą i pieprzem.

Ugotować jajka na twardo, oskrobać, ostudzić.

Wszystko dobrze wymieszać. Uformować mały prostokąt , na środku położyć jajka gotowane.

pieczeń z mięsa mielonego

Zawinąć mięso, tak żeby jajka były w środku.  Owinąć całą pieczeń w plastry boczku.

pieczeń

Pieczenie – wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 C i piec 30-40 minut

pieczeń

Po upieczeniu zawinąć w folię aluminiową oraz w  folię spożywczą , bardzo ciasno. Zostawić do całkowitego przestudzenia.

Po wystudzeniu, odwinąć i pokroić na kawałki. Super smakuje na chleb oraz z sosem czosnkowym, chrzanowym, ketchupem  itp.

pieczeń rzymska

Smacznego