Polecam to danie na obiadek niedzielny, bardzo aromatyczny sos i pyszne mięsko.

polędwica nadziewana

Pieczarki obsmażyć na patelni, przez chwilkę aż woda z grzybów wyparuje.

rolada mięsna

Polędwicę przekroić wzdłuż ale nie do końca, rozbić mięso , doprawić solą , pieprzem, słodką papryką z obydwu stron. Posmarować pesto z jednej strony na to położyć potarty ser i obsmażone pieczarki, obsypać płatkami suszonej chilli i mieszanką suszonych ziół. Zawinąć mięso zabezpieczyć przed rozwinięciem patyczkami koktajlowymi. Na patelni obsmażyć mięso aż będzie ładnie zarumienione , wtedy przenosimy delikatnie mięso do żaroodpornego naczynia. Kostkę rosołową rozmieszać w pół litra  gorącej wody i wlać do mięsa, dodać grzybki suszone , pieczarki pokrojone na cztery części i dodać do mięsa.

Zamknąć naczynie i pieczemy 30 minut w temperaturze 200 C . Zdjąć przykrywkę i piec następne 15 minut bez przykrycia co chwilkę polewając sosem  pieczeniowym. Jeżeli podczas pieczenia mięsa woda wyparuje dolać troszeczkę. Każdy lubi różne ilości sosu, mniej lub więcej.

pieczeń z serem

Sos można zagęścić mąką rozmieszaną w małej ilości zimnej wody i wlać do gotującego się sosu, mieszając. Podawać z ziemniakami lub pokrojoną roladę w plastry i polaną sosem. Super na imprezy, polecam.

pieczeń z polędwicy

Smacznego.