Szybkie  i pyszne danie. Idealne na imprezy.

piersi kurze

Piersi kurze umyć, osuszyć i pociąć na mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą.  Dodatkowo obsypać suszonym tymiankiem. Włożyć tak przygotowane mięsko do naczynia żaroodpornego.

Grzyby odcedzić jeśli macie ze słoika lub umyć gdy są świeże. Na patelni roztopić masło wrzucić posiekaną drobno cebulkę. Jak cebulka straci kolor surowizny dodać pokrojone grzybki. Można użyć innych grzybów, jak nie macie kurek. Smażyć aż woda z grzybów wyparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko z patelni dodać do mięsa.

Przygotowanie sosu – śmietanę wymieszać z serkami  za pomocaą blendery. Polać nim mięso.

Pieczenie– nagrzeć piekarnik do 200 C i piec 20-25 minut.

Podawać z ryżem, makaronem lub kluseczkami . Z chlebkiem tez będzie pysznie.

Posypać  danie posiekaną natką pietruszki.

Smacznego