Szybki obiad dla zapracowanych, trzeba dodać pyszny.
Piersi kurze umyć, wysuszyć, rozbić. Każdy kawałek mięsa przyprawić solą i pieprzem.
Szpinak umyć odsączyć, na patelnię dodać łyżkę masła, wrzucić szpinak, serek i zmiażdżony ząbek czosnku. Smażyć tak długo,aż szpinak zmięknie i powstanie z niego „papka”
Każdy płat mięsa posmarować szpinakiem i położyć kawałki mozzarelli.
Zawinąć roladki, zabezpieczyć wykałaczkami żeby się nie rozwinęły. Jajka lekko ubić widelcem. Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej i położyć na rozgrzanej patelni. Smażyć na złoty powoli, żeby mięso było przesmażone.
Pod koniec zwiększyć temperaturę, żeby ładnie zarumienić roladki. Podawać z frytkami albo z ziemniaczkami.
Smacznego
Daniela
6 marca, 2014 o 23:01
Były dzisiaj na kolacje – pychaaaa!
kuchcik8
6 marca, 2014 o 23:05
Dziękuję, cieszę się bardzo że smakowały. Pozdrawiam