Smaczne klopsy mielone, inne jak zazwyczaj. Można je podać na obiad z ziemniakami lub jako klopsy imprezowe z dodatkiem zielonej sałaty 🙂
Na patelni z odrobiną oleju obsmażyć drobno pokrojoną cebulkę. Jak cebulka już zmięknie i nabierze złotego koloru wrzucić pokrojone bardzo drobno pieczarki. Doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć, aż cała woda z grzybów wyparuje.
Bułkę tartą zalać ciepłym mlekiem i zostawić, aż bułka wchłonie całe mleko.
Mięso mielone wrzucić do miski, dodać ketchup, przecier pomidorowy, jajko, białko, majeranek, obsmażoną cebulkę i pieczarki, bułkę tartą namoczoną w mleku. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Formować klopsy.
Do miseczki wsypać tyle samo bułki tartej co potartego sera i obtoczyć klopsy.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsy z dwóch stron na złoty kolor.
Podawać z ziemniakami, lub jako danie na imprezy z dodatkiem zielonych sałat.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.