Pizze można przyrządzić na różne sposoby, obłożyć wszystkim co tylko lubicie. Dzisiaj specjalnie dla mojego męża z bekonem i oczywiście przemyciłam pepperoni, żeby trochę warzyw wcisnąć 🙂
Podstawowe ciasto na pizzę patrz – Pepperoni pizza
Wykonanie – ciasto rozwałkować, podwinąć brzegi, środek pizzy posmarować sosem pomidorowym, możecie użyć gotowego lub zrobić samemu. Przepisy na sosy są moim blogu. Ja zawsze robię dużą porcję sosu i zaprawiam w słoiki, wtedy w każdej chwili mam gotowy sosik.
Na sos układamy plasterki bekonu wędzonego, rozkładamy plasterki papryki pepperoni, posypujemy suszonym oregano i obsypujemy potartym serem. Szybko i smacznie, gotowe 🙂
Pieczenie – piec w nagrzanym piekarniku do 220C przez 20-25 minut.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.