Każdy czas na pizzę jest dobry
Przygotowanie – Mąkę wsypać do miski, zrobić dołek, wrzucić pokruszone drożdże, letnie mleko, jajko, sól, cukier, olej.
Wszystko razem wyrobić rękoma. Pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy trochę powiększy objętość rozłożyć na wysmarowaną olejem blaszce, chwilkę zostawić do wyrośnięcia.
Włożyć do ciepłego piekarnika i piec w temperaturze 220 stopni, 15 minut.
Po tym czasie wyjąć blachę i posmarować ciasto ketchupem. Położyć wszystkie składniki na górę:
szynka parmeńska
fetta w sosie z czosnkiem i oliwkami
przekrojone na pół pomidorki koktajlowe
na górę rozdrobnioną mozzarellę
mieszanka ziołowa do posypania
Włożyć blaszkę do piekarnika na kolejne 5 minut. Po wyjęciu z piekarnika obsypać rukolą.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.