Każdy czas na pizzę jest dobry

Mąkę wsypać do miski, zrobić dołek, wrzucić pokruszone drożdże, letnie mleko, jajko, sól, cukier, olej.
Wszystko razem wyrobić rękoma. Pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy trochę powiększy objętość rozłożyć na wysmarowaną olejem blaszce, chwilkę zostawić do wyrośnięcia.
Włożyć do ciepłego piekarnika i piec w temperaturze 220 stopni, 15 minut.
Po tym czasie wyjąć blachę i posmarować ciasto ketchupem. Połóż wszystkie składniki na górę:
szynka parmeńska
fetta w sosie z czosnkiem i oliwkami
pokrojone na pół pomidorki koktajlowe
na górę mozzarella pokruszona
mieszanka ziołowa do posypania

pizza

Włożyć blaszkę do piekarnika na kolejne 5 minut. Na koniec obsypać rukolą.

Pyszna , polecam.