Bardzo dobre placuszki, bardzo delikatne i pyszne.
Wykonanie ciasta – Białka oddzielić od żółtek. Do miski wrzucić wszystkie składniki i zmiksować na gładką masę. Najlepiej użyć miksera lub robota kuchennego. Białka ubić na sztywną pianę. Wmieszać białka w ciasto ale delikatnie.
Smażenie – na patelni rozgrzać małą ilość oleju i nakładać ciasto porcjami na patelnię. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obydwu stron.
Wykonanie w thermomix
- nałożyć motylek, wlać białka, ubijać 3 minuty, obroty 3,5. Białka muszą być sztywne
- wyjąć białka z naczynia
- do naczynia włożyć pozostałe składniki, wymieszać obroty 5, 30 sekund
- dodać białka i wymieszać za pomocą kopystki
- smażenie jak wyżej
Placuszki rewelacja, polecam
Anonim
7 grudnia, 2020 o 07:01
Rewelacja, polecam
KG
23 lutego, 2021 o 21:49
Ten przepis jest tragiczny. Zmarnowane składniki. Zakalec. Sam tłuszcz. Dramat.
Maria Gorlik
30 maja, 2021 o 22:57
Coś musiało się pomylić. Ja zrobiłam ponownie dla sprawdzenia i wyszły super. Może smażyliście na zbyt dużym tłuszczu lub coś innego poszło nie tak. Pozdrawiam serdecznie