Szybki obiad, wystarczy 30 minut i gotowe.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i obsmażyć na złoty kolor. Można dodać dwa ząbki czosnku jak lubicie. Polędwiczkę pokroić i cienkie paseczki i dodać do cebuli. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Na patelnię dodać odsączone grzyby, ale wody od grzybów nie wylewać. Smażyć chwilkę mieszając.
Wlać wodę z grzybów lub jak użyjecie świeżyć dolać wodę. Wody dodać tyle żeby nie powstała zupa, tylko tyle żeby przykryć zawartość patelni do 3/4 wysokości. Dodać tymianek, połowę posiekanego koperku i vegetę. Gotować na małym ogniu około 20 minut. Mięso powinno być już miękkie.
Wlać śmietanę i resztę koperku, wymieszać. Serwować z ugotowanym makaronem lub ryżem.
Obsypać potartym serem. Nie jest to konieczne.
Możecie ugotować makaron nitki i potraktować to danie jako spaghetti z sosem grzybowym.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.