Szybki obiad i bardzo prosty w wykonaniu. Smakował super, polecam. Jak nie macie kurek możecie dodać pieczarki lub boczniaki.
Polędwiczkę umyć, obciąć błonki i pociąć w plasterki o grubości 1 cm. Lekko je rozbić i doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i chilli. Polędwiczki obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć polędwiczki na złoty kolor. Dodać cebulę pokrojoną w pół plasterki, smażyć chwilkę. Zamieszać, dodać musztardę i podlać wodą.Wody wlać tyle, żeby polędwiczki były przykryte w 3/4 wysokości. Jeśli macie kurki ze słoika to wlać tą wodę razem z kurkami. Doprawić do smaku.
Gotować 3-4 minuty. Wlać śmietanę, wymieszać. Posypać natką pietruszki.
Podawać z ziemniakami lub makaronem.
Smacznego. To jest naprawdę dobre.
Elżbieta
17 kwietnia, 2020 o 07:08
w przepisie zapomniano o kurkach
Maria Gorlik
17 kwietnia, 2020 o 23:27
Dziękuję, pozdrawiam