Już nie wiem jak mam pisać, znowu pycha ??? 🙂 Nic innego nie mogę powiedzieć, ponieważ to jest naprawdę dobre. Przygotowanie niezwykle proste, a smak super.

potrawka z indyka

Piersi indycze pokroić w paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz tymiankiem. Zamieszać, żeby przyprawy dokładnie pokryły mięso. Pokroić pieczarki w plasterki, cebulę w pół plasterki, ogórki w słupki.

Na patelnię dodać odrobinę oleju i wrzucić cebulkę. Smażyć, aż straci kolor surowizny. Dodać mięso i smażyć chwilkę, teraz już czas na pieczarki. Smażyć wszystko około 2 minut, mieszając co chwilkę. Obsypać mąką, zamieszać.

indyk

Dodać koncentrat pomidorowy, musztardę, wlać wino, zamieszać. Smażyć następne 30 sekund do minuty. Alkohol musi wyparować, a zostanie tylko aromat.

Wlać śmietanę, wrzucić ogórki, zamieszać. Podgrzewać kilka minut, mięso musi być przesmażone.

potrawa z indyka

Podawać z ryżem lub makaronem. Można też serwować z chlebkiem lub bułkami.

Pychotka.