Przepis ten mam od Martyny koleżanki, zachwalany od kilku lat przez wszystkich. Dzisiaj postanowiłam je zrobić i są cudne. Dzięki za ten przepis.
Twaróg ugnieść na gładką masę, dodać masło i mąkę. Wszystko razem posiekać nożem i zagnieść na gładką masę. Trochę grudek w twarogu może być, podczas pieczenia i tak się rozpuści.
Na stolnicy lekko obsypanej mąką rozwałkować ciasto. Następnie wycinać kwadratu o wymiarach 6 cm x 6 cm. Na każdym kwadracie położyć gruby kawałek jabłka, lekko obsypać cukrem. Nie jest to konieczne. Skleić dwa przekątne rogi. Położyć ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 200 C i piec ciastka 15 minut. Ciastka muszą się lekko zarumienić.
Zostawić do ostygnięcia. Cukier puder rozmieszać z małą ilością wody i polać lukrem ciasteczka.
Ciastka są kruche i pyszne.
Ula
18 lutego, 2017 o 23:13
Brak skladnikow! Ile sera masla i maki. Wygladaja smakowicie wiec jesli mozna.
Ala
18 lutego, 2017 o 23:38
Ile twarogu i ile masła???
Anonim
18 lutego, 2017 o 23:39
Czy tylko ja nie widze skladnikow?
Irmina
19 lutego, 2017 o 09:43
Podaj proszę składniki na te ciasteczka 🙂
Małgorzata
19 lutego, 2017 o 12:01
Witam Marylciu a ile czego się dodaje brak składników
Maria Gorlik
19 lutego, 2017 o 23:46
Przepraszam wszystkich, ale był jakiś błąd. W szablonie były składniki a na stronie nie było ich widać. Pozdrawiam wszystkich i przepraszam.
Małgorzata
20 lutego, 2017 o 19:56
Nie wiem dlaczego ,ale wszystko mi się kleiło do rąk czy do tej masy nie brakuje mąki jako skłądnika?
Karolina
20 lutego, 2017 o 19:58
Brakuje mąki wszystko się kleiło
Maria Gorlik
20 lutego, 2017 o 22:49
Ja chyba zwariuje, był problem na serwerze. Najpierw nie było składników a pózniej pokazało się tylko kilka składników. Bardzo przepraszam, Będę sprawdzała z informatykiem co jest nie tak. Pozrawiam