Staram się zrobić coś co nie jest kaloryczne. Osoby które chcą zgubić kilka kilogramów mogą zjeść bez wyrzutów sumienia 🙂 danie bardzo dobre, polecam.

Przygotowanie mięsa – do miski wsypać wszystkie zioła, dodać jogurt i wymieszać. Piersi kurze posolić, doprawić pieprzem i papryką ostrą. Mięso włożyć do miseczki z jogurtem i dokładnie obtoczyć w nim mięso. Zostawić na godzinę w lodówce.

kurczak na warzywach

Ziemniaki umyć, lekko wyszorować i podgotować w osolonej wodzie. Gotować tak długo aż ziemniaki będą prawie miękkie. Jeśli macie ziemniaki trochę większe po ugotowaniu przekroić je na pół.

Warzywa również podgotować w osolonej wodzie. Gotować od zagotowania około 5 minut. Warzywa odcedzić i rozłożyć na dnie naczynia.

Na warzywach rozłożyć piersi kurze i ziemniaki. Do miseczki w której marynowało się mięso wlać wodę i wymieszać. Wylać na warzywa i mięso. Skropić potrawę oliwą z oliwek.

Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C. Włożyć naczynie do piekarnika i piec 30 minut. Następnie zwiększyć temperaturę do 240 i piec jeszcze 10 minut. Posypać górę potrawy delikatnie solą morską.

Smacznego