Zrobiłam to cudeńko dla mojej podopiecznej Janet, ona to uwielbiała. W jej pięknym ogrodzie jest pełno przysmaków.
Przygotowanie rabarbaru – pociąć rabarbar w 2 cm kawałki, oczywiście jeśli jest duży trzeba zdjąć pierwszą warstwę rabarbaru . Wrzucić do garnuszka dodać minimalną ilość wody, tylko tyle żeby wystarczyło płynu do czasu aż rabarbar puści własne soki. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, masło. zagotować ciągle mieszając kilka minut aż rabarbar lekko zmięknie. Sprawdzić czy według Ciebie jest wystarczająco cukru, jeśli nie to dodaj więcej. Kartoflankę rozmieszać w małej ilości wody i dodać do masy rabarbarowej, mieszając doprowadzić do wrzenia, gotować 1 minutkę, zdjąć z ognia, lekko przestudzić.
Przygotować kruszonkę, wszystkie składniki wrzucić do miseczki, zagnieść za pomocą dłoni kruszonkę Wylać masę rabarbarową do naczynia do zapiekania i przykryć kruszonką.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 C i piec 25-30 minut
Można podawać z gałką lodów, jest pyszne. Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.