Proste i pyszne danie. Super smakuje z ryżem.

ragout

Jajka ugotować na twardo i obrać z łupinek.

Polędwiczkę pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na lekko złotawy kolor. Po chwili smażenia doprawić mięso solą, pieprzem, papryką słodką i chilli. Dokładnie wymieszać. . Smażyć około 2 minut. Zdjąć mięso z patelni.

ragout z polędwicy

Marchew obrać i pokroić w cienkie paseczki. Gotować marchewki w lekko osolonej wodzie około 1 minuty. Odcedzić i odłożyć na bok.

Na patelnię na której smażyło się mięso roztopić masło. Dodać mąkę zamieszać. Natychmiast wlać wywar warzywny i mieszać podczas podgrzewania. Mąka musi się dokładnie rozmieszać nie może być grudek. Dodać musztardę, śmietanę, marchew, mięso i groszek. Wymieszać i gotować 2 minuty. Wrzucić posiekany koperek.

Udekorować ugotowanymi jajkami. Podawać z ryżem.

Smacznego.