Bardzo dobre muffinki, marchwi nie czuć zupełnie. Natomiast dzięki marchewce są wilgotne i pyszne.

Muffinki te można udekorować bitą śmietaną lub kremem z serka waniliowego. Ja nie zdążyłam tego zrobić, ponieważ goście nie chcieli czekać i zjedli ciepłe. ? Przepis na krem z serka jest bardzo prosty. Krem z serkiem waniliowym -masło z cukrem i esencją waniliową wymieszać na gładką masę. Następnie dodawać po łyżce serka i dokładnie wymieszać. Za pomocą rękawa kuchennego udekorować muffinki. Póżniej wstawię zdjęcia muffinek  z kremem. Można też posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

Mufinki

Ciasto na muffinki – marchewki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka, cukier ubić powoli wlać olej. Mąkę, sodę, proszek do pieczenia i cynamon przesiać przez sitko i dodać do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Na koniec dodać potartą marchew i posiekane drobno  orzechy i sól, znowu dokładnie wymieszać. Musicie być pewni, że marchew dokładnie się wymieszała z pozostałą masą.

Marchewkowe ciasto

Pieczenie – wlać ciasto do foremek od muffinek do 3/4 wysokości. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 20-25 minut.

Wyjąć muffinki z foremek jak lekko przestygną. Polecam bardzo te muffinki, ponieważ są super i szybko się je robi. To dla niektórych osób też jest bardzo ważne ?