Takie danie robi się szybko i jest proste i smaczne. każdy może dodać do potrawy co lubi.
Piersi kurze pokroić na większe kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką wędzoną, ostrą i suszonymi ziołami. Wymieszać dokładnie w przyprawach. Odstawić na chwilkę.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulkę na jasny złoty kolor. Dodać czosnek posiekany drobno i ryż. Smażyć mieszając 1 minutkę.
Na patelnię wlać wino i smażyć mieszając aż wino wyparuje. Wlać wywar, pomidory z puszki. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki pokrojone w plasterki i kawałki mięsa. Gotować 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nagrzać piekarnik do 200 C, wstawić naczynie do piekarnika i piec 20 minut.
Wyjąć potrawę z piekarnika, obsypać parmezanem i natką pietruszki.
joana 74 b
17 grudnia, 2017 o 17:26
Bardzo fajne i szybkie danie ,tylko kiedy dodać ryż ?
Maria Gorlik
17 grudnia, 2017 o 20:36
Jest napisane. Proszę dodać ryż jak cebulka się obsmaży. Pozdrawiam serdecznie.