Zrobiłam tą sałatkę na obiad, bardzo mi smakowała. Szybko się ją robi, a na talerzu wygląda ładnie i kolorowo.
Na duży talerz lub miskę rozłożyć sałatę, na to porozrzucać pokrojone na ćwiartki pomidory lub jak wolicie pomidorki koktajlowe. Posypać solą i pieprzem świeżo mielonym.
Papryczki chili pokroić w drobną kosteczkę, jeżeli lubicie bardzo ostre to można zostawić pestki, ale ja nie ryzykuję. Lubię ostro ale nie, aż tak. Czosnek bardzo drobno posiekać lub zgnieść w prasce do czosnku. Na paleni roztopić masło dodać oliwę z oliwek i wrzucić chili i czosnek, smażyć około 1 minuty ciągle mieszając.
Ser Halloumi pokroić w 1 cm paski i wrzucić na patelnię, smażyć razem z czosnkiem i chili co chwilkę mieszając. Jak ser się lekko zarumieni to dorzucić przegrzebki. Smażyć 1 minutkę , co chwilkę mieszając. Doprawić solą .
Całą zawartość patelni rozłożyć na sałacie, podawać ze świeżą bułeczką.
Bardzo dobre, polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.