Zrobiłam tą sałatkę na obiad, bardzo mi smakowała. Szybko się ją robi, a na talerzu wygląda ładnie i kolorowo.

salatka z owocami morza

Na duży talerz lub miskę rozłożyć sałatę, na to porozrzucać pokrojone na ćwiartki pomidory lub jak wolicie pomidorki koktajlowe.  Posypać solą i pieprzem świeżo mielonym.

Papryczki chili pokroić w drobną kosteczkę, jeżeli lubicie bardzo ostre to można zostawić pestki, ale ja nie ryzykuję. Lubię ostro ale nie, aż tak. Czosnek bardzo drobno posiekać lub zgnieść w prasce do czosnku. Na paleni roztopić masło dodać oliwę z oliwek i wrzucić chili i czosnek, smażyć około 1 minuty ciągle mieszając.

owoce morza

Ser Halloumi pokroić w 1 cm paski i wrzucić na patelnię, smażyć razem z czosnkiem i chili co chwilkę mieszając. Jak ser się lekko zarumieni to dorzucić przegrzebki. Smażyć 1 minutkę , co chwilkę mieszając. Doprawić solą .

Całą zawartość patelni rozłożyć na sałacie, podawać ze świeżą bułeczką.

przegrzebki z sałatką

Bardzo dobre, polecam.