Byłam na kursie gotowania kuchni francuskiej i to jest jeden z przepisów które przygotowaliśmy. odbyło się to w Gdyni K5 Akademia Kulinarna. Było super, bardzo miła atmosfera a co najważniejsze – wszyscy lubimy gotować.
Soczewicę wypłukać, następnie gotować w wywarze drobiowym. Gotować około 25 minut. Co jakiś czas zamieszać.
Mocno rozgrzać patelnię i wrzucić pokrojony w drobną kostkę boczek. Podczas smażenie zmniejszyć ogień. Jak wytworzy się tłuszczyk zlać go z patelni. Skwarki muszą być chrupiące. Skwarki wrzucić do miseczki, a tłuszcz wlać ponownie na patelnię. Czosnek obrać i drobno posiekać. Wrzucić na patelnię czosnek, szałwię i rozmaryn (posiekany drobn0) Smażyć chwilkę, około 1 minuty.
Wszystko z patelni wrzucić do soczewicy, dodać boczek i posiekaną natkę pietruszki.
Wszystkie składniki na dresing wymieszać i wlać do soczewicy. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.