Było to dla mnie największym zaskoczeniem. Byliśmy nad morzem i zatrzymaliśmy się coś zjeść. Ja z siostrą zamówiłyśmy sobie sałatkę z kalafiora, do głowy nam nie przyszło, że będzie surowy. Było super, zaraz po przyjeździe do domu zrobiłam drugi raz.
Kalafiora umyć i porwać na małe kawałeczki, włożyć do miski.
Przygotować sos mocno czosnkowy – do jogurtu dodać majonez, cukier, sok z cytryny, wyduszony przez praskę czosnek, ketchup, pieprz. Wymieszać dokładnie i polać kalafiora sosem czosnkowym, obsypać posiekanym koperkiem i znowu wymieszać. Najlepiej jest zrobić sos dzień wcześniej, smak jest wtedy bardziej wyrazisty jak wszystkie składniki się ze sobą połączą.
Sałatka jest pyszna i chrupiąca.
Anonim
29 lipca, 2016 o 15:14
jadłam bardzo podobne w Rowach MAM NADZIEJĘ ZE TO JESY TO 🙂
kuchcik8
29 lipca, 2016 o 15:16
Ja też to jadłam nad morzem. Tak mi smakowało ze postanowiłam zrobić. Pozdrawiam