Taka sałatka jest idealna na imprezy, można ją przygotować wcześnie. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu.
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Nie mogą się rozgotować. Obrać ze skórki, przekroić na pół, wrzucić do miski. Ostudzić.
Fasolkę szparagową umyć, odcedzić, odciąć końcówki i przekroić na pół. Można zrobić pół na pół z żółtą fasolką. Będzie bardziej kolorowa. Zimną fasolkę dodać do ziemniaków.
Przygotowanie sosu – czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do miseczki dodać czosnek, jogurt, majonez, sos ziołowy w proszku. Dokładnie wymieszać.
Dodać sos do warzyw i wymieszać. Posypać koperkiem i ponownie zamieszać.
Smacznego
mopswkuchni.net
21 sierpnia, 2017 o 22:40
Lubię takie pożywne sałatki. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2017 🙂
Maria Gorlik
21 sierpnia, 2017 o 22:42
Polecam pyszna, pozdrawiam