Imprezowa sałatka ziemniaczana z sosem czosnkowym
Przygotowanie sosu czosnkowego, patrz tu Sos czosnkowy, numer I w mojej rodzinie
Ta sałatka jest przepyszna, zawsze znika bardzo szybko. Zaletą jej jest, że jemy ją na zimno. Można przygotować wcześniej i zostaje nam czas na przygotowani innych dań które muszą być podane ciepłe.
Wykonanie sałatki – ziemniaki ugotować w skórkach w osolonej wodzie. Jak będą miękkie obrać i pokroić w kawałki.
Ułożyć na dnie naczynia, na to pokrojoną w kostkę fettę. Posypać bazylią suszoną. Polać wszystko wcześniej przygotowanym sosem czosnkowym. Następnie rozłożyć pomidorki przekrojone na pół, rozrzucić kukurydzę. Udekorować listkami świetnej bazylii.
Smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.