Mój dzisiejszy obiad dla moich wspaniałych gości. Cieszyłam się że im smakowało. To zawsze ryzyko jak próbuje coś nowego. Jestem ryzykantka 🙂
Płaty schabu rozbić, można pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Obsypać kurkumą. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotlety na złoty kolor z dwóch stron. Nie smażyć długo tylko do zarumienienia. Dno naczynia lekko posmarować masłem i położyć podsmażone płaty mięsa. Pieczarki umyć i pokroić w grubsze plasterki. Rozłożyć na mięsie. Lekko obsypać solą.
Śmietanę rozmieszać razem z serkiem natką pietruszki kostką rosołową. Polać tym nim mięso i grzyby.
Piekarnik nagrzać do 220 C i piec 20-30 minut. Mięso musi być miękkie. Raz podczas pieczenie delikatnie zamieszać grzyby w powstałym sosie.
Podawać z ziemniakami. Na koniec dodatkowo posypać natką pietruszki.
Milena
30 maja, 2019 o 22:40
Witam. Czy zamiast pieczarek można użyć kurek? Czy trzeba je wcześniej pogotować?
Maria Gorlik
30 maja, 2019 o 22:56
Witam, oczywiście że możesz. Myślę że nie trzeba. Będzie pyszne. Daj znać proszę jak smakowało. Pozdrawiam
Ewelina
17 października, 2019 o 13:29
A co z kostką rosołową?
Maria Gorlik
17 października, 2019 o 20:35
Już uzupełniłam. Dziękuje