Bardzo proste i szybkie w wykonaniu danie. Smakowało super.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i lekko obsmażyć. Tylko musi stracić kolor surowizny. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w plasterki marchew, paprykę czerwoną oczyszczoną z nasion i błonek i pokrojoną w kosteczkę, seler naciowy pokrojony w drobną kostkę, Pieczarki pokrojone w plasterki i smażyć wszystko 3 minuty.
Schab pokroić w cienkie paseczki, doprawić solą pieprzem, ostrą papryką, bazylią suszoną, wrzucić do warzyw i smażyć chwilkę.
Wlać wywar, puszkę pomidorów, przecier pomidorowy,dodać listek laurowy, wymieszać. Gotować wszystko 10 minut.
Pokruszyć mozzarellę, podrzeć listki świeżej bazylii i dodać wszystko do sosu. Zmniejszyć gaz i podgrzewać, aż ser się rozpuści.
Ugotować makaron. Podawać z makaronem oblanym sosem.
Smacznego.
Natalia
24 października, 2023 o 09:29
Polecam wyśmienite danie i szybko się robi