Miałam schab, nie bardzo miałam pomysłu co to zrobić. Powoli dodawałam różne składniki i powstał pyszny obiad. Jestem ryzykantka bo miałam gości na obiedzie, a nie byłam pewna co wyjdzie.
Schab pokroić w cienkie słupki, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chilli,ziołami prowansalskimi.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulkę. Cebulka musi tylko lekko zmięknąć. Dodać doprawione mięso i smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Dodać kurki i smażyć chwilkę.
Wlać wodę, tyle żeby mięso było pokryte w 3/4 wysokości.Dodać 1/3 pęczka koperku. Gotować na małym ogniu około godziny. Mięso musi być miękkie.
Zagęścić sos mąką rozmieszaną w małej ilości wody. Wlać rozmieszaną mąkę do gotującego się sosu i zagotować.
Wlać śmietanę, dodać pozostały koperek, wymieszać.
Podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub makaronem.
Smaczny obiadek, polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.