Bardzo dobry obiadek, polecam bardzo.
Schab pokroić w paseczki o grubości 1 cm, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką. Na patelni rozgrzać olej wrzucić mięso i smażyć przez chwilkę aż straci kolor surowizny. Dodać pokrojoną cebulkę i pokrojone umyte prawdziwki. Smażyć chwilkę aż cebula i grzybki zmiękną. Dolać wody, zmniejszyć temperaturę smażenia i smażyć aż mięso będzie miękkie. Dolać śmietanę, wymieszać i gotowe, doprawić do smaku.
Szybko i smacznie, smacznego
http://tortadellafiglia.com
8 września, 2014 o 22:54
mniam! wygląda bajecznie pysznie! jak się cieszę, że kolacji jeszcze nie jadłam!:)
babeczka
22 września, 2014 o 20:33
Nie tylko wygląda bajecznie, ale i tak smakuje! 🙂 Ten przepis wpada na stałe do mojej książki z przepisami 🙂
kuchcik8
22 września, 2014 o 20:38
Dziękuje bardzo za tak miły komentarz, pozdrawiam