To jest bardzo stary przepis na serniczek, pyszny. Moja siostrzyczka przypomniała mi o nim. Buziak
Masło, cukier,kakao, cukier waniliowy i wodę zagotować. Gotować 5 minut na bardzo małym ogniu, co chwilkę mieszać. Odstawić i ostudzić. Odlać 1/2 szklanki i odstawić na póżniej. To będzie polewa 🙂
Następnie cały czas mieszając dodać po żółtka, mąkę, proszek do pieczenia. Oczywiście w małych odstępach, nie zapominając o mieszaniu. Masa musi być gładka. Ubić białka na sztywną pianę i dodać do ciasta, delikatnie wymieszać łyżką.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem i obsypać kaszką manną. Wylać ciasto do blaszki.
Twaróg zmielić trzykrotnie. Masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Podczas ucierania dodawać po jednym jajku. Teraz już czas na zmielony twarożek, dokładnie wymieszać.
Masę serową wyłożyć na ciemne ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez godzinę.
Po ostudzeniu upieczonego ciasta polać górę polewą i obsypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego, to jest pycha ciasto.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.