Sernik jest przepyszny, znika w mgnieniu oka 🙂 Polecam bardzo.

sernik

Herbatki pokruszyć, dodać miękkie masło. Wymieszać dokładnie. Tak przygotowane ciastka wyłożyć na dno okrągłej formy o średnicy 24 cm. Wstawić do lodówki na godzinę.

Przygotowanie masy jogurtowej – dwie galaretki zalać gotującą się wodą (300 ml ) wymieszać i odstawić do ostudzenia. Serek mascarpone , jogurt, cukier puder wymieszać dokładnie. Powoli dolewać zimną galaretkę. Dokładnie wymieszać.  Śmietanę ubić  i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Masę wylać na ciastka i wstawić do lodówki. Masa musi stężeć.

Dwie galaretki zalać gotującą się wodę, wymieszać. Odstawić do stężenie, ale nie całkowitego.

Owoce umyć i zostawić na sitku. Osuszone owoce rozłożyć na masie jogurtowej i zalać tężejącą galaretką. Ponownie wstawić do lodówki.

Ciasto jest naprawdę pycha.