Pyszne ciasto, możecie je zrobić z dowolnymi owocami. Latem będzie z truskawkami 🙂 Polecam

Wykonanie biszkoptu patrz tu – Biszkopt mojej mamuśki, zawsze wychodzi .

Wykonanie kremu – wymieszać razem serek macarpone z serkiem waniliowym.  Czekoladę rozpuścić nad parującą wodą. Ja zawsze dodaję 2 łyżki śmietany. Czekolada wtedy ma lepszą konsystencją. Przestudzoną czekoladę dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną masę i dodać do masy czekoladowej. Delikatnie wymieszać. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, musi napęcznieć. Następnie zalać wrzącą wodą, tyle żeby można było rozmieszać. Lekko przestudzoną żelatynę dodać do masy serowej i wymieszać dokładnie.

Tak przygotowaną masę wylać na zimny biszkopt. Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Umyte i osuszone owoce rozłożyć na masie serowej i zalać tężejącą galaretką.  Ponownie wstawić do lodówki.

Polecam ciast jest naprawdę dobre.