Bardzo pyszne ciasto. Trochę pracochłonne ale warto. Polecam
Spód– Składniki wymieszać i uformować kulkę. Godzinę chłodzić w lodówce. Następnie rozłożyć na dnie formy wyłożonej pergaminem. Piec 15 minut w temperaturze 180C. ( blaszka 24×24)
Masa serowa – masło ucierać na gładką masę, dodać cukier i wymieszać. Następnie dodawać po 1 żółtku i wymieszać na gładką masę. Teraz kolej na twaróg i budyń. Wymieszać na gładką masę. Białka ubić i dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać. Masę wylać na podpieczony spód i piec 50 minut w 160 C. Ostudzić ciasto.
Masa malinowa – galaretki wymieszać w 3 szklankach wrzącej wody, odstawić do ostudzenia. Następnie dodać maliny i włożyć do lodówki. Pilnować żeby nie zgęstniała galaretka. Prawie gęstą galaretkę wlać na masę serową i ponownie do lodówki.
Masa capuccino – kawę wymieszać z gorącym mlekiem. Ostudzić. Śmietanę ubić na sztywną masę, dodać cukier, wymieszać. Wlać zimne capuccino, wymieszać. Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody, tyle żeby napęczniała. następnie wlać wrzącą wodę i wymieszać. Wody dolać tylko tyle żeby żelatyna się rozmieszała. Ostudzić i wlać do masy capuccino. wymieszać i wylać na galaretkę. Przykryć blaszkę i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Na koniec posypać potartą czekoladą.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.