Bardzo dobre ciasto. Szybkie i proste ciasto. Jest to przepis z zeszytu mojej mamuśki. Polecam

ciasto z owocami

Przygotowanie masy rabarbarowej – Rabarbar umyć, odciąć końcówki i pokroić na małe kawałeczki. Do garnuszka wlać odrobinę wody i smażyć rabarbar, mieszając aż się rozgotuje. Doprawić do smaku cukrem. Woda musi wyparować. Odłożyć rabarbar do ostudzenia.

Przygotowanie ciasta – wszystkie składniki na ciasto wrzucić do miski. Następnie za pomocą noża siekać składniki aż wszystko się połączy. Na koniec lekko zagnieść ciasto. Podzielić ciasto w proporcji 2/3 do 1/3. Większą część ciasta rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na to zimną masę rabarbarową. Do mniejszej części ciasta dodać dodatkową mąkę i cukier. Szybko zagnieść ciasto jak na kruszonkę i posypać na górę.

Pieczenie -Blaszka 25 x30 cm.  Nagrzać piekarnik do 180 C i piec ciasto 35 minut. Ciasto musi nabrać złotego koloru.

Ciasto pyszne, polecam