Ten przepis mam od mojej przyjaciółki Ilonki, jest rewelacyjny. Zawsze gości na stole wigilijnym.
Wszystkie składniki gotować na małym ogniu, około 15 minut, dodać przecier pomidorowy. Jak cebulka będzie miękka dodać śledzia pokrojonego w kostkę i gotować jeszcze 2-3 minut. Pilnować żeby śledź się nie rozgotował. Jeść na drugi dzień
Pycha, mniam, mniam 🙂
Antonina
19 października, 2014 o 13:07
To ja jeszcze w wersji po góralsku polecam – z cebulą i czerwoną fasolą. Podobną wersję wypuściło SEKO, śledzie są ręcznie zawijane i mają genialny smak!
kuchcik8
19 października, 2014 o 16:25
Dziękuje, mogłabyś mi napisać przepis ? To zrobiłam też według Twojego pomysłu,oczywiście zaznaczyłabym że to od Ciebie 🙂 byłoby super, pozdrawiam serdecznie