Podczas przygotowywania zapisywałam wszystko co dodałam, mój aparat ciągle gotowy. Już się tak przyzwyczaiłam że gotowanie bez aparatu w pobliżu to porażka. 🙂
Bardzo pyszne spaghetti, ale bardzo ostre. Jeżeli nie lubicie tak ostre, dodajcie mniej sosu chilli, albo wcale.
Na rozgrzaną patelnię z małą ilością oleju wrzucić pokrojoną cebulę, chwilkę smażyć. Dodać mielone mięso, por pokrojony drobno, pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż mielone zbrązowieje.
Papryki wydrążyć i zmielić za pomocą blendera, dodać do mięsa. Dodać resztę składników a czosnek musi być zmiażdżony przez praskę .
Dolać trochę wody, wymieszać. W razie potrzeby doprawić. Ser potrzeć na tarce o dużych oczkach.
Smażyć sos kilka minut. Makaron do spaghetti ugotować , wyłożyć na talerz, na to ser i polać sosem.
Gotowe, super także na drugi dzień. tylko odgrzać i gotowe. Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.